onsdag 27. mai 2009

DMkampanje for UniCut Frisør

Fikk i oppdrag å lage DM flyer for UniCut Frisør. Målsetningen var å fremstå i tråd med selskapets verdier. Åpen, modig, nytenkende og kreative. Jeg gikk helt bortifra alt de har av materiell og startet på bunn av.

Resultatet ble en bildesterk flyer og snev av feminin illustrasjon og farge.

UniCut Frisør ble utrolig fornøyd med sluttresultatet og til uken blir flyersen sendt ut til 5000 postadresser. Gleder meg til å høre om den ga effekt :-)

tirsdag 26. mai 2009

Registrer deg i Designbasen!

Norsk designkompetanse synliggjøres ovenfor næringslivet ved å være samlet på ett sted. Designbasen gir en god oversikt over tilbydere av designtjenester.

Bak Designbasen står Norsk Designråd i samarbeid med Innovasjon Norge, Grafill, KF Designbyråforeningen og Norske Industridesignere (NID).

Ved å opprette en profil kan du vise gjennomførte prosjekter, spesifisere kompetanseområder, informere om virksomheten din og vise til egne nettsider. Slik kan næringslivet enkelt finne frem til kompetanse som passer deres oppdrag.

http://www.designbasen.no/


søndag 24. mai 2009

Hva er CSS basert webdesign?

Del som lurer på det. CSS står for Cascading Style Sheet eller stilark på norsk.
CSS er en profesjonell måte å bygge websider på og selv funnet ut at det er utrolig nyttig og sette seg inn i. Gjør både endringer og oppbyggingen av en hjemmeside mye lettere.

Så hva gjør dette?
Enkelt forklart holdes innhold og design adskilt. Med XHTML bestemmer jeg hvor innholdet skal plasseres på siden, og i CSS-filen definerer jeg hvordan innholdet skal se ut. Kun en CSS-fil er nok til å definere hvordan alle sidene på en webside skal se ut.

TIPS: Utrolig bra web tool for designer. Enkel og bruke med forhåndsvisnig.

mandag 18. mai 2009

Venner er en stor inspiasjonskilde for meg.

Det gir mulighet for å prate, diskutere , gi positive meningen om hva som ser bra ut, gi tilbakemeldinger om hva som ikke fungerer og hva man kan gjøre annerledes. De av mine venner jeg sparrer med har forskjellige bakgrunner og erfaringer om faget. De har også derfor forskjellige meninger. Så da er det gøy å se på designet fra forskjellige vinkler og diskutere slik at resultatet blir bra. Det gjør at både designet og ideer blir bedere, selv om det kan være 3 ganger så mye jobb eller noen får enkle justeringer. Dette inspirere meg mye. Det er gøy å vise hva jeg jobber med og se hva andre har gjort. Dette vokser jeg masse på og får større erfaring med både faget og min egen karriere utvikling. For man blir aldri ferdig utlært mener jeg....

Jeg kaller de mine Perler innenfor Grafisk og Web design. Når det gjelder selvutvikling, råd og karriere har jeg 4 andre Peler :-) Jeg har valgt de med stor omtanke og setter stor pris på og ha alle disse i mitt liv og den støtten de gir meg. Det at de virkelig vil se at jeg lykkes :-)

onsdag 13. mai 2009

Webdesign som gir deg flere kunder...

Førsteinntrykket er ofte avgjørende for om potensielle kunder blir værende på din hjemmeside.

Plassering av logo, grafiske elementer, fargevalg, gode tekster, bilde størrelser, selvforklarende menyer og linker som virker har alle stor betydning for hvordan kunden oppfatter deg og dine tjenester.

God webdesign gjør hjemmesiden din brukervennlig dvs. at kunden enkelt finner frem til den informasjonen de er ute etter. Profesjonell webdesign sørger for at kundene blir værende på din hjemmeside.

PS: Per dags dato driver jeg og lager hjemmeside til meg selv. Vi får se om jeg har klart å følge disse rådene selv ;-)

tirsdag 12. mai 2009

Endelig var det Vesfolds tur til å få et nettverk for webkommunikatører

Nettverksmøter for webkommunikatører har hatt suksess i Oslo og nå kommer det også endelig til Vestfold :-)Treffene holde på Harbbour som ligger på “Brygga” i Tønsberg.

I nettverket kan du jevnlig bli invitert til gratis fagsamling på ettermiddagstid (vanligvis fra 17-19) på et egnet sted sentralt i regionen. Her får du et relevant foredrag og litt faglig påfyll.

I tillegg blir du også kjent med andre webfolk i Vestfold. En av disse er ansvarlig for Tønsberg-nettverket, kursleder og foredragsholder Gro Sinding i Webgruppen AS.

Vi ses der >>


mandag 11. mai 2009

Frokostseminar om intranett - trender og tragedier

4. juni 2009, Storgata 2, Oslo

Intranettets formål er å skape en bedre arbeidshverdag for deg. Men hvor mange ganger har du ikke ønsket intranettet dit pepperen gror? Du er ikke alene.

I dette seminaret fokuserer vi på hvilke muligheter vi har i dagens intranett, hvilken funksjonalitet du bør inkludere og hva du for all del bør styre unna.

Pris: Gratis

Les mer >>


torsdag 7. mai 2009

Hva er det jeg ønsker å fortelle, og hvem ønsker jeg å fortelle det til?

Det å ha vært døv til jeg var 5 år har gjort så hjernen min jobber meget kreatvit, derfor har livet mitt bestått av design, musikk, dans og freestyle kickboxing. På alle disse områder har jeg fått brukt meg kreatvit og nådd resultater som gjør at jeg tar en utfordring på strak arm.

Min blogg vil derfor være utpreget av det kreative jeg både gjør innenfor CamiNicol Design, tips om events og gode artikler, marketing oppdrag for Comperio og Inspirator der jeg er ansatt og andre ideer :-)

Følg meg framover i både store og små prosjekter.

Glade dager - Nye muligheter!

Til høsten starter jeg og studere igjen, nå på heltid. Starter på Bachelorstudie i Reklame og merkebygging ved Markedshøyskolen. Studiet er for de som er analytisk, liker å tenke annerledes, er interessert i hvordan reklamen virker og hvordan man bygger merkevarer. Midt i blinken for meg. Gleder meg utrolig mye til å stupe ned i bøkene, lese og lære om det som både intresserer meg og er midt i blinken for videre karriere innenfor marketing.

Ved siden av studie skal jeg friske litt opp i designer kunnskapen og ta kveldskurs i MacDesign hver tirsdagkveld ved IGM. Etter å ha jobbet mange år i markedsavdeling ser jeg at bedrifter setter mer og mer pris på at du kan både designe og har stor forståelse på marketing. Det å kunne ha utviklet disse to kunnskapene i diverse bedrifter jeg har jobbet for har vært for meg en stor personlig utvikling og glede.

CamiNicol Design har jeg startet opp igjen for å både jobbe praktisk med marketing og design, og gleden ved å jobbe med det man studerer. Jeg takker de som støtter meg i valgene jeg tar og gjør så jeg har denne fantastiske muligheten.

I starten hadde jeg veldig angst for dette valget da det trygge ofte er den letteste veien. Lagde en livsanalyse i juletider på 7 forskjellige valg jeg kunne gjør. Analyserte det fram og tilbake og med stor støtte fra kjæreste og familie falt valgene på plass. Jeg vet jeg har valgt riktig, og i disse nedgangs tider hva er ikke bedre enn å få litt mer kjøtt på bena. Hva med inntekt spør mange meg.... jo jeg har tenkt på det ved å starte CamiNicol Design igjen. Hva om jeg ikke for oppdrag? Hva gjør jeg da? Hvordan skal jeg klare meg fra måned til månede? Kabalen gikk opp før jeg klarte å få ut navnet mitt på nett og markedført meg. På en uke har jeg alt fått tre oppdrag innenfor design og tilbud om fast stilling 1-2 dager i uken mens jeg studerer for et utrolig spennende firma. Mer om firmaet kommer senere når jeg starter. Daglig leder vil alt ha meg en gang i uken asap, men jeg må først gå ut min tid i Comperio før permisjonen starter.

Gleder meg stort til nye dager og nye utfordringer.

Luv Cami