søndag 16. august 2009

Mumletekst - Lorem Ipsum

Mumletekst brukes som et tekst til layout, hvor den endelige teksten enda ikke er klar. I min jobb bruker jeg mumletekst, da det i oppdrag mot kunden bare er layouten som skal vurderes.


I neste innlegg har jeg lagt til den mest vanlige mumleteksten som er Loreum Ipsum som de fleste sikkert kjenner.


Hvor kommer det fra?

I motsetning til hva mange tror, er ikke Lorem Ipsum bare tilfeldig tekst. Dets røtter springer helt tilbake til et stykke klassisk latinsk litteratur fra 45 år f.kr., hvilket gjør det over 2000 år gammelt.

Vil man ha mer pålitelig mumletekst kan man på http://no.lipsum.com/ og via en generator genererer sine egne setninger ut ifra behov.


Hvor får jeg tak i det?

Det finnes mange ulike varianter av Lorem Ipsum, men majoriteten av disse har blitt tuklet med på et eller annet vis. Skal man bruke avsnitt av Lorem Ipsum må man være sikker på at det ikke skjuler seg noe pinlig midt i teksten. Lorem Ipsum-generatorer på internett har en tendens til å repetere forhåndsdefinerte biter av tekst, noe som gjør dette til den første rettmessige generatoren på nett. Den bruker en samling av over 200 latinske ord, kombinert med en håndfull av setningsstrukturer, som sammen genererer Lorem Ipsum som ser fornuftig ut.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar