torsdag 27. august 2009

Piece of case

I dag fikk vi delt ut vår første deleksamen som teller 40%. Er i gruppe med en jeg går veldig godt overens med. Takk for at du går i klassen min Linda ;-* Oppgaven består av å lage en markedsplan mot en bedrift eller produkt.

Valg av bedrift har vi gjort, men læreren tror kanskje det blir for vanskelig for oss. Hmmm noen som sier noe er for vanskelig? Få et slikt svar får meg egentlig til å gi bånn gass og vise at valget vårt ikke er for omfangene :-) For ta en prat med foreleseren til torsdag og høre hva han egentlig mener med "vanskelig". Går det til dundas har vi en backup plan som er like rått og skrive om som første valget. For oss var det viktig og velge noe vi har interesse av å skrive om og som kan brukes mot bedriften/organisasjonen vi skriver oppgaven mot.

Følg med videre og se hvilken bedrift vi falt på.

Luv Cami

tirsdag 25. august 2009

Tut-Tut

Midt opp i alt har jeg kastet meg ut i prosjektet: Ta Lappen!

Hatt to timer hos Centrum Trafikkskole og fått mye skryt. Nesten så jeg lettet fra bakken. Trenger litt av det også i hverdagn ;)

Målet er å få dette rosa kortet rykende varmt i hånden rundt november. Siden det tar fort 2 mnd før de har ledig time for oppkjøring.

Bare å pugge "kjedelig" teori og få tatt prøven. Er nå det i boks da. Håpe-håpe!

Kryss fingrene og ønsk meg lykke til.

Luv Cami

lørdag 22. august 2009

God grafisk design selger

I et marked som oversvømmes av reklame er det viktig å skille seg ut. All type Informasjonsmateriell enten det er for trykk eller internett har et budskap. Grafisk design er kunsten å gi dette budskapet en form som appelerer til din kundegruppe. Treffer budskapet er sjansen større for at de velger ditt produkt.

Ta gjerne kontakt for et uforpliktende samtale: camilla(a)caminicol.com

søndag 16. august 2009

Tradisjonell Mumletekst




Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce quis lectus quis sem lacinia nonummy. Proin mollis lorem non dolor. In hac habitasse platea dictumst. Nulla ultrices odio. Donec augue. Phasellus dui. Maecenas facilisis nisl vitae nibh. Proin vel est vitae eros pretium dignissim. Aliquam aliquam sodales orci. Suspendisse potenti. Nunc adipiscing euismod arcu. Quisque facilisis mattis lacus. Fusce bibendum, velit in venenatis viverra, tellus ligula dignissim felis, quis euismod mauris tellus ut urna.
Proin scelerisque. Nulla in mi. Integer ac leo. Nunc urna ligula, gravida a, pretium vitae, bibendum nec, ante. Aliquam ullamcorper iaculis lectus. Sed vel dui. Etiam lacinia risus vitae lacus. Aliquam elementum imperdiet turpis. In id metus. Mauris eu nisl. Nam pharetra nisi nec enim. Nulla aliquam, tellus sed laoreet blandit, eros urna vehicula lectus, et vulputate mauris arcu ut arcu. Praesent eros metus, accumsan a, malesuada et, commodo vel, nulla. Aliquam sagittis auctor sapien. Morbi a nibh. Nullam non metus. Quisque tellus lorem, pellentesque sit amet, blandit ac, nonummy eget, augue.



Donec eu metus sed lorem auctor vehicula. Fusce dolor. Nulla iaculis congue leo. Mauris risus velit, pulvinar ut, dignissim non, sagittis in, leo. Phasellus aliquet mi vel metus. Maecenas vestibulum lorem at velit. Morbi consequat metus a tellus. Nullam quis dui. Sed enim odio, bibendum at, ultricies et, ullamcorper sit amet, neque. Curabitur porttitor dolor. Vivamus vulputate. Donec sit amet augue eu risus rutrum vestibulum. Etiam pede. In hac habitasse platea dictumst. Vivamus non erat. Vivamus congue vehicula ante.

Mumletekst - Lorem Ipsum

Mumletekst brukes som et tekst til layout, hvor den endelige teksten enda ikke er klar. I min jobb bruker jeg mumletekst, da det i oppdrag mot kunden bare er layouten som skal vurderes.


I neste innlegg har jeg lagt til den mest vanlige mumleteksten som er Loreum Ipsum som de fleste sikkert kjenner.


Hvor kommer det fra?

I motsetning til hva mange tror, er ikke Lorem Ipsum bare tilfeldig tekst. Dets røtter springer helt tilbake til et stykke klassisk latinsk litteratur fra 45 år f.kr., hvilket gjør det over 2000 år gammelt.

Vil man ha mer pålitelig mumletekst kan man på http://no.lipsum.com/ og via en generator genererer sine egne setninger ut ifra behov.


Hvor får jeg tak i det?

Det finnes mange ulike varianter av Lorem Ipsum, men majoriteten av disse har blitt tuklet med på et eller annet vis. Skal man bruke avsnitt av Lorem Ipsum må man være sikker på at det ikke skjuler seg noe pinlig midt i teksten. Lorem Ipsum-generatorer på internett har en tendens til å repetere forhåndsdefinerte biter av tekst, noe som gjør dette til den første rettmessige generatoren på nett. Den bruker en samling av over 200 latinske ord, kombinert med en håndfull av setningsstrukturer, som sammen genererer Lorem Ipsum som ser fornuftig ut.


fredag 14. august 2009

PhotoFunia - Fotoeffekt

PhotoFunia er en riktig artig side, vis man trenger og få sitt bilde inn i et mer kreativt miljø.

Man uploader sitt bilde og velger hvilken effekt enn ønsker og vupi så setter PhotoFunia ditt bilde inn...og den gjør det bra. Gå inn og lek dere og gjør facebook profilbildet ditt litt mer kreativt.


torsdag 13. august 2009

Nettverksgruppe for webdesignere/webkommunikatører i Vestfold

Det er opprettet en nettverksgruppe for webdesignere / webkommunikatører på Facebook, kalt WIV - Webkommunikatører i Vestfold. Logg deg inn på www.facebook.com, og søk etterwebkommunikatører.

torsdag 6. august 2009

Det norske søke- og katalogmarkedet: Hvor bør du bruke pengene dine?

Nettredaktørnettverket i Vestfold inviterer til gratis nettverksmøte i Tønsberg 25 august.

Nettredaktørnettverket i Vestfold har invitert webveteran Espen Grimmert til å holde et foredrag om dette emnet. Under tittelen "Det norske søke- og katalogmarkedet: Hvor bør du bruke pengene dine?" vil han fortelle deg det viktigste du trenger å tenke på ved kjøp av annonser i dette markedet. Du får med deg en nyttig huskeliste hjem. Det blir også anledning til mingling og diskusjon i etterkant hvor vi kan lære av hverandres erfaringer innenfor dette markedet.

Møtet holdes på utestedet Harbour, Nedre Langgate 28 c på Tønsberg Brygge tirsdag 25 august kl. 17 - 19. Det er mulig å få kjøpt mat og drikke på stedet.

Nettverksmøtet er gratis!

Meld deg på :-)


tirsdag 4. august 2009

Har du oppdaget Wordle enda?

Gå til www.wordle.net og kopier inn teksten fra websiden din og lage en emnesky automatisk. (Kan også legge inn url) Emneskyen forteller deg sannheten om hva siden din virkelig handler om :-) Her kan du både få sjokk eller bli veldig glad. Det med stort er de ordene som blir skrevet ofte.

"Det emneskyen viser er ganske likt det innholdet søkemotorene ser. Siden søkemotorene indekserer ord og baserer rangering og synlighet på nettopp forekomster av ord, er det uhyre viktig at de viktigste ordene er de du ønsker å være synlig på i Google. " - Nina Furu

CamiNicols Emnesky …


mandag 3. august 2009

Første skoledag!

Da er vi endelig igang og sommeren har flydd forbi. Dagen jeg både har gledet meg til og levd i angst for. Jeg er kanskje litt alene om å sitte å drømme om lesesaler og pensumbøker midt i sommerferien... Jeg elsker å kjøpe nye fagbøker, kladdebøker og penner. Man blir så ivrig og engasjert! Sugen på kunnskap som min mor sa så pent det var :-)

Etter lite søvn og rare drømmer ulte mobilen klokken 0545. På tide å stå opp. Siden jeg både må kjøpe månedskort (2820,- WHAT NSB? Tenkt og tømme meg for peng), spise frokost og prøve å se litt normal ut, måtte jeg ha det kvartere ekstra. Merkes!

Toget tøffet avgårde kl 0700. Ved siden av meg fikk jeg en meget interessant eldre mann som jobber som prosjektleder for Knowledge Managment så jeg ble sittende å snakke med ham. Veldig artig å høre på han om alle han erfaringer oppover i arbeidslivet.

Da var jeg framme ved Markedshøyskolen. WOW, så mange som skal på forkurs i Bed.øk. Hjelp, uansett hvor mange ganger jeg drar på nye kurs eller studie blir jeg visst ikke vant til følelsen, spenningen, usikkerheten, hjerte som hopper over 5 takter, vil vist ikke denne følelsen forsvinne.

Er det meg eller kjenner alle hverandre fra før av. Yup, mange unge som har gått på skole sammen før. Første timen med debet, kredit, variablekostnader, Faste kostnader, resultat, balanse etc er over.

Første pausen gikk til å flykte, dro for å kjøpe Oslos beste kaffe på Stockfleths. Med kaffe innabords følte jeg meg et steg mer våken og tøffere. Satte meg pyntelig ned på plassen min og startet en samtale med jenta og gutten ved siden av meg. Jøss, gutten har jo akkurat samme følelser som jeg sitter med. Spenning og usikkerhet.

Hvordan mennesker går her, er det noen som er litt eldre og hvordan er foreleseren. Tenkte da stille for meg selv. Hurra det er ikke bare meg som har slike følelser :-) Vi er mange i samme båt.

Resten av dagen gikk mye bedre etter at jeg tok meg selv i nakkeskinnet og fant ut at det er bare jeg som kan gjøre noe med dette. Overleve angsten og usikkerheten.

Resten av uken går til å forstå og få innføring i Bedriftøkonomi :-) før selve skolen starter for fullt. Der møter jeg alle jeg skal gå i klassen med og foreleserne.Gleder meg men igjen kommer denne usikkerheten, spenningen.....


Livet har lært meg å ikke utsette ting, hvem vet hvor vi er i morgen? Er da bare å stå på og være seg selv. Tror dette går bra jeg :-D