fredag 26. mars 2010

Surrealisme som idé - Filmplakat

Denne skoleoppgaven gikk ut på og få fram surrealisme i en filmplakat der man måtte lage hoved fonten selv. Fonten har jeg jobbet utifra moderne kinesisk typografi. Renvasket, jobbet med linjene og tegnet noen nye bokstaver slik at den passet mer til filmplakaten. Som tema til filmplakaten valge jeg Kinesisk kampkunst - Martial Arts. Både forde jeg finner det vakkert og inspirerende.

Her har jeg jobbet langt over meg selv i Photoshop. Tok et hurtig kurs hos Håvard hos Sysedata, lærte utrolig mye og fikk masse tips på hvordan det er bedre å jobbe i PS :-) Etter å ha jobbet en stund med plakaten la jeg den ut på Twitter og fikk mange gode tilbakemeldinger. Stor takk til @stopthepop, @hanzenn og @martinbakken.

En del tips har jeg lest meg fram til på PSDtuts.com (avansert glød).


Ordet surralisme kommer fra fransk og betyr: overvirkelighet

onsdag 10. mars 2010

UniCut Frisør på Kolbotn får nytt design

Jeg har fått det gledelige oppdraget å lage ny hjemmeside, logo og brosjyre for Unicut Frisør på Kolbotn. Fargene de ønsker skal gå i lilla, grå, hvit og svart, mer up-to-date profil. De har mye bra informasjon på sin hjemmeside, men ser at den trengs og sprites opp. Dette skal jeg fikse bra ;-) Alltid gøy og jobbe mot noe man selv syntes er gøy og i sin egen stil...

Unicut Frisør skal ikke bare ha ny profil, men også nye bilder. Gleder meg til å jobbe med dem og med min kompis Geir Røsset som skal stå for alle bildene av hårmodellene og salongen.

Resultatet vil bli lagt ut på www.caminicol.com og håper på å bli ferdig med alt innen mars.

torsdag 4. mars 2010

My cool office

Her er noen bilder fra det flotte kontoret mitt som jeg deler med Edvin Syse. Han sitter gjemt i det andre hjørnet ved vinduene :-D Begge deler gleden over kampsport så hva er ikke kulere enn å ha både matter, boksesekk og diverse annet utstyr på jobb. Deilig og kunne slå seg løs på sekken og ha noen på kontret å trene med.






mandag 1. mars 2010

Typografiske kontraster


Denne skoleoppgaven hadde jeg før jul, men dessverre hadde jeg litt angst over å legge ut mitt eget verk. En som skrev kommentar på bloggen min skrev at det er helt greit å drite i janteloven. Derfor skal jeg alltid ha det i hodet. ;) Er jo som jeg selv sier til andre - design har ingen regler bare formelig sans. Oppgaven gikk ut på typografiske kontraster og at vi skulle få fram en kjent person fra en tidligere epoke. Jeg valgte Charlie Chaplin og formet han i tidsepoken Art deco.

Art deco var en populær stil for kinointeriør, teatre og de store passasjerskipene som Ile de France og Normandie. Ofte er Art deco plakatene fargerike, men jeg valgte kontrasten svart, grå og hvit siden det er det jeg forbinder tiden med Charlie Chaplin.

Hvorfor jeg valgte Charlie Chaplin er fordi jeg er stor fan. Husker at barnerommet mitt var full av posters. Favoritten var "The Kid" som jeg var så heldig å få rammet inn - stolt liten jente da. Jeg må si jeg syntes han var fascinerende og en utrolig stor kunstner. Kreativ, energisk og spennende - en mann som spredde glede.

Font i oppgaven: TallDeco