mandag 1. mars 2010

Typografiske kontraster


Denne skoleoppgaven hadde jeg før jul, men dessverre hadde jeg litt angst over å legge ut mitt eget verk. En som skrev kommentar på bloggen min skrev at det er helt greit å drite i janteloven. Derfor skal jeg alltid ha det i hodet. ;) Er jo som jeg selv sier til andre - design har ingen regler bare formelig sans. Oppgaven gikk ut på typografiske kontraster og at vi skulle få fram en kjent person fra en tidligere epoke. Jeg valgte Charlie Chaplin og formet han i tidsepoken Art deco.

Art deco var en populær stil for kinointeriør, teatre og de store passasjerskipene som Ile de France og Normandie. Ofte er Art deco plakatene fargerike, men jeg valgte kontrasten svart, grå og hvit siden det er det jeg forbinder tiden med Charlie Chaplin.

Hvorfor jeg valgte Charlie Chaplin er fordi jeg er stor fan. Husker at barnerommet mitt var full av posters. Favoritten var "The Kid" som jeg var så heldig å få rammet inn - stolt liten jente da. Jeg må si jeg syntes han var fascinerende og en utrolig stor kunstner. Kreativ, energisk og spennende - en mann som spredde glede.

Font i oppgaven: TallDeco

2 kommentarer:

  1. Det her var etter endringene sant? Finfin :)

    SvarSlett
  2. Næmen der er du jo :-) Kult. Ja, med mer luft.... Sitter nå med nye oppgaven og digger den egentlig. Ideen begynner og falle på plass.

    Ses snart :-)

    SvarSlett